MRW Overnameadviseurs

Bedrijf kopen of verkopen

Het proces van bedrijfsovername gaat niet over één nacht ijs. Het vergt een lange voorbereiding, goede onderhandelingstechnieken en kennis van zaken om een bedrijfsovername tot een succes te maken. De adviseurs van MRW Overnameadviseurs hebben jarenlange ervaring in succesvolle bedrijfsovernames in het MKB. Tevens treden wij vaak op als (proces-)begeleider bij bedrijfsovernames en hebben daarbij vaak contact met andere adviseurs, notarissen, advocaten en banken.

Fusie en overname

Overweeg je een overname, fusie of wil je op termijn de onderneming aan een derde verkopen? MRW Overnameadviseurs kan je tijdens het gehele proces begeleiden. Hiervoor zijn wij aangesloten bij de vereniging De Overname Adviseur. Alle benodigde expertise is binnen dit netwerk aanwezig: strategisch, financieel, juridisch en fiscaal. Samen met de vereniging staan wij borg voor vakkundige begeleiding. Daarnaast beschikt de vereniging over een groot netwerk dat in staat is snel de juiste match te maken tussen een verkoper en een koper. mr. Peter Miedema is als gecertificeerd lid aangesloten bij de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB).

Bedrijfsopvolging is een emotioneel proces

Bij bedrijfsopvolging speelt de emotionele kant een grote rol. Met name in familiebedrijven wordt bij een opvolging de gehele familie betrokken om problemen in de toekomst te voorkomen. Hierbij wordt naast de financiële inkomensplanning en de waardering van de onderneming ook gekeken naar de fiscale aspecten van de opvolging voor nu en in de toekomst. Kom je wel in aanmerking voor de BOR- faciliteit? Hoe is de oudedagsvoorziening geregeld? Wat gebeurt er met de lening als de leningverstrekker overlijdt? Dit en meer, zijn allemaal vragen waarmee MRW Overnameadviseurs jou kan helpen.

Het boekje ‘De 101 meest gestelde vragen over de (ver-) koop van uw onderneming’ is bij ons gratis aan te vragen.